Privacy verklaring | Disclaimer | Gedragscode | Contact | Home Laat uw kapitaal groeien! Contactgegevens van Sentido Klanten van Sentido Interessante links Over Sentido Boeken, gelezen door Sentido Workshops van Sentido Nieuws van Sentido Manage je eigen leven Naar de homepage van Sentido Organisatie advies Contactgegevens van Sentido
Talent
management


Cultuur
veranderen


De ideale
organisatie


Case:
Eerst mensen, dan regels!


Case:
MDW

 

The Mission Directed Work Team (MDW)

MDW is een methodiek om de productiekwaliteit van alle bedrijfsonderdelen te kunnen meten. Een internationale producent en leverancier van schoonmaaksystemen was bezig MDW te implementeren in hun organisatie. Een van de modules van MDW is Teamcoaching. Team-op-teamlid evaluatie maakt hier onderdeel van uit. Het doel hiervan is dat de teamleden elkaar aanspreken op hun gedrag.

Elkaar op een dieper niveau, beter leren kennen

Omdat MDW geen manier aandraagt waarop mensen elkaar kunnen evalueren, zocht het MT een geschikte methodiek en wilde men die eerst ook zelf ervaren.De workshop ┬┤Kernkwadranten┬┤ van SENTIDO vormde de leidraad om elkaars sterke en te ontwikkelen kwaliteiten inzichtelijk en bespreekbaar te maken. Door Kernkwadranten te gebruiken spreek je iemand aan op zijn kwaliteiten, zijn valkuilen (vervorming van z'n sterke kwaliteiten), maar biedt je tegelijkertijd een oplossing aan (de uitdaging).

Tijdens de workshop leerde het MT elkaar op een dieper niveau kennen. Door de kernkwadranten kregen ze een eenvoudige methode aangereikt voor onderlinge beoordeling en het elkaar aanspreken op gedrag. Enige tijd daarna heeft SENTIDO dezelfde workshop ook gegeven aan de managers met hun team.