Privacy verklaring | Disclaimer | Gedragscode | Contact | Home Laat uw kapitaal groeien! Contactgegevens van Sentido Klanten van Sentido Interessante links Over Sentido Boeken, gelezen door Sentido Workshops van Sentido Nieuws van Sentido Manage je eigen leven Naar de homepage van Sentido Organisatie advies Contactgegevens van Sentido
Talent
management


Cultuur
veranderen


De ideale
organisatie


Case:
Eerst mensen, dan regels!


Case:
MDW

 

Cultuur veranderen

Veranderen betekent dingen op een andere manier gaan doen. Het betekent dat de structuur en de processen wijzigen. Nog belangrijker is dat uw medewerkers zich blijvend op een andere manier gaan gedragen en daar ook achter staan.

Bij een cultuurverandering gaat het om net zo veel veranderingsprocessen als er mensen zijn in uw organisatie. Dat vergt specifieke vaardigheden van uw management en van uw medewerkers. SENTIDO helpt u de cultuur van uw bedrijf te veranderen.

Medewerkers willen best veranderen, maar willen niet veranderd worden. Belangrijk is het om ze te informeren en te betrekken bij het veranderingsproces. Leg medewerkers uit waarom de verandering plaatsvindt, wat dat voor hen betekent, wat u van ze verwacht en welke mogelijkheden dit voor hen biedt.Open en tijdig communiceren over het hoe, wat en waarom is een randvoorwaarde om tot een succesvolle verandering te komen. Er is oog en begrip voor de ongeschreven wetten, de verworven rechten en onuitgesproken weerstanden. Ze worden benoemd en waar mogelijk constructief ingezet.

Leg uit en luister

Maak van uw medewerkers medestanders, bondgenoten en ambassadeurs. Dan gaan ze samen en met plezier aan de slag om de verandering te laten slagen.