Privacy verklaring | Disclaimer | Gedragscode | Contact | Home Laat uw kapitaal groeien! Contactgegevens van Sentido Klanten van Sentido Interessante links Over Sentido Boeken, gelezen door Sentido Workshops van Sentido Nieuws van Sentido Manage je eigen leven Naar de homepage van Sentido Organisatie advies Contactgegevens van Sentido
Persoonlijke
ontwikkeling


Competentie
ontwikkeling


Loopbaan
oriƫntatie


Aanpak

Case:
Effectief grenzen stellen!


Case:
Omgaan met (zelf)kritiek!

 

Omgaan met (zelf)kritiek!

De filiaalleider van een grote winkelketen scoorde meer dan goed op zijn rapport. Toch kreeg hij naast de nodige pluimen ook een verbeterpunt van zijn regiomanager mee. De filiaal manager was hierdoor een paar dagen flink van slag. Kritiek, zoals hij het verbeterpunt ervoer, paste niet bij zijn streven naar perfectie.

'Ik ben zo perfect
als ik NU kan zijn'In het coachtraject bleek dat een persoonlijk streven naar goedkeuring zijn leven bepaalde. Alleen perfect werk werd in z'n ogen goed bevonden. De filiaalleider laten inzien dat - afhankelijk van de omstandigheden - je niet meer dan je best kunt doen, was de sleutel tot acceptatie van het feit dat 'goed soms goed genoeg is'. Toen hij bovendien na een aantal sessies met overtuiging kon zeggen: 'Ik ben zo perfect als ik NU kan zijn', kreeg de filiaalhouder de rust om van z'n werk te genieten.