Privacy verklaring | Disclaimer | Gedragscode | Contact | Home Laat uw kapitaal groeien! Contactgegevens van Sentido Klanten van Sentido Interessante links Over Sentido Boeken, gelezen door Sentido Workshops van Sentido Nieuws van Sentido Manage je eigen leven Naar de homepage van Sentido Organisatie advies Contactgegevens van Sentido
Zesde Coaching Jaarcongres

Nieuwe website!

De Alfafactor

Goed slapen

 

23-04-2009
┬┤Leiderschap en Transformatie┬┤
lezing van Prof. Wessel Ganzevoort

Wat zijn goede leiders? Mensen die in staat zijn een organisatie duurzaam te ontwikkelen. Hoe wordt je een goede leider? Door jezelf de vraag te stellen wat jij in essentie bent, wie je ten dienste bent, wat jouw human being is. Laat op het antwoord je licht schijnen, doe er water bij en laat het groeien. En ga ernaar leven. Dan word je een goede leider.

De essentie van een organisatie
De vorm van een organisatie is een gevolg van de essentie van de organisatie. Deze kun je niet ontwerpen of maken, net zo min dat je dit met de essentie van een mens kunt doen. De essentie is net als bij mensen de ziel van de organisatie.Kern van prof. Wessel Ganzevoort┬┤s betoog was: Als je je als organisatie wilt ontwikkelen, dan moet je je licht laten schijnen op wie en wat je nu bent. De centrale vragen die je als leider net zo lang moet stellen - tot ze beantwoord en geaccepteerd worden - zijn:

Hoe is het echt op dit moment?
Wat is onze waarheid nu?
Wat is de bestemming en wat zijn de talenten en waarden van onze organisatie?
Wat is onze ziel?
Wat is onze gemeenschappelijke essentie?

Wessel Ganzevoort is bijzonder hoogleraar Organisatiedynamiek en Innovatie aan de Universiteit van Amsterdam.