Privacy verklaring | Disclaimer | Gedragscode | Contact | Home Laat uw kapitaal groeien! Contactgegevens van Sentido Klanten van Sentido Interessante links Over Sentido Boeken, gelezen door Sentido Workshops van Sentido Nieuws van Sentido Manage je eigen leven Naar de homepage van Sentido Organisatie advies Contactgegevens van Sentido
Skype coaching

Zesde Coaching Jaarcongres

Nieuwe website!

De Alfafactor

Goed slapen

 

11-03-2009
Ondiep slapen vermindert leervermogen

Het vermogen om nieuwe dingen te leren heeft sterk te lijden onder een zeer lichte verstoring van de slaap. Dat hebben onderzoekers van het VU medisch centrum en het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen ontdekt. De resultaten van het onderzoek hebben betrekking op mensen wier slaap wordt verstoord door bijvoorbeeld een lawaaiige omgeving, stress of een door zwaarlijvigheid veroorzaakte apneu (tijdelijke ademstilstand). Het lagere leervermogen heeft niets te maken met korter slapen.


Terug naar het vorige bericht
Hersengolven
Het is een gevolg van het feit dat de langzame hersengolven, die kenmerkend zijn voor de diepe slaap, worden onderdrukt. Een gezonde nachtrust blijkt essentieel voor het vermogen om nieuwe dingen te leren. De resultaten van het onderzoek zijn maandag 19 januari 2009 verschenen op de website van het wetenschappelijke tijdschift Nature Neuroscience.

Links:
- Nature Neuroscience